• Nederlands
  • English
  • Français
  • Deutsch

Ontspannend

 

Klankschalen behandeling (Klankmassage)

Laat je lekker verwennen door een heerlijk ontspannende klankmassage.

Bij Klankmassage gaat het om een zachte en diep werkende ontspanningsmethode. Ons lichaam is een klankbord, wij zijn in resonantie met de geluiden in onze omgeving, al voor onze geboorte waren wij vertrouwd met klanken. De Klankmassage helpt ons dit weer opnieuw te ontdekken om ons zo weer in evenwicht te brengen.

Voor de Klankmassage worden klankschalen gebruikt die op en bij het lichaam worden geplaatst, tijdens de massage kunnen kleren aangehouden worden. De klank van deze schalen is zacht, diep en aangenaam, de schalen zijn gemaakt van 12 verschillende metalen en ontwikkeld door Peter Hess.

Aan Klankmassage ligt oeroude kennis over de invloed van klanken ten grondslag, die reeds ca. 5000 jaren geleden in de Indische geneeskunst (Ayurveda) werden toegepast.

Je kunt het vergelijken met een steen die je in het water laat vallen, er ontstaan dan kringen, die zich over het water verspreiden. Zo wordt elke watermolecuul in beweging gezet, zowel horizontaal als verticaal. Tijdens een Klankmassage gebeurt als het ware het zelfde met ons lichaam, dat ook voor ca 80% uit water bestaat. Met hun veelvuldige frequenties en zachte trillingen zorgen de klankschalen voor harmonie en ontspanning in alle cellen. 

De hoofdkenmerken zijn:

  • zachte massage en harmonisatie van het lichaam door klanken
  • positieve beïnvloeding van het zelfbewustzijn, de creativiteit en scheppingskracht
  • versterking van het zelfgenezend vermogen en de toename van levensvreugde.

 

Reikibehandeling

Een Reiki behandeling is een zachte en zeer ontspannende behandeling.

Reiki is een Japans woord, dat universele levensenergie betekent. Het is een natuurlijke methode van behandelen en is door iedereen te leren. In zekere zin gebruik je Reiki vaak onbewust als je je handen legt op een pijnlijke plek, je stuurt dan energie naar die plek. Als ouder leg je vaak automatisch je hand op een pijnlijke plek bij je kind. De kanalen waardoor deze energie van nature stroomt, zijn echter bij veel mensen geblokkeerd geraakt, bijvoorbeeld door stress, negatieve ervaringen of angst.

Bij een Reiki-behandeling gaat de energie weer stromen, waardoor blokkades opgeheven kunnen worden. Een Reiki-behandeling brengt meer evenwicht, het lichaam wordt aangezet tot zelfgenezing. Maar ook als je gezond en vitaal bent is het heerlijk om een Reiki-behandeling te krijgen, het werkt zeer ontspannend.

Het werkt op lichamelijk, geestelijk en emotioneel niveau, maakt de energiebanen vrij, zet aan tot zelfgenezing, heft blokkades op, ontgift, vitaliseert lichaam en geest en brengt harmonie.