• Nederlands
  • Français
  • Deutsch

Omgeving

Onze fermette ligt in de prachtige natuur op de grens van de Auvergne met de Limousin in het Centraal Massief, De omgeving is hier zeer rustig, de lucht heel zuiver, grote industrieën tref je hier in de wijde omtrek niet aan.

De natuurstenen fermette ligt in een heuvelachtig landschap, waarin weilanden, bossen en meren elkaar afwisselen, en waar je verrast wordt door schitterende vergezichten. In het departement Puy-de-Dôme in de Auvergne liggen de Chaîne des Puys, een 40 km lange keten met 80 uitgebluste vulkanen.

uitzicht puy de dome

Je ziet de keten al van verre, op 5 minuten lopen van onze fermette kun je genieten van adembenemende uitzichten op deze vulkanen. Je kunt duidelijk de Puy de Dôme en de Sancy zien liggen, op deze laatste berg wordt veel geskied. De Puy de Dôme is één van de jongste vulkanen, met een hoogte van 1464 m. De laatste uitbarsting van de Puy de Dôme vond plaats rond 5760 v.Chr.

De Puy de Dôme is regelmatig eindpunt van een etappe van de Tour de France. Ook voor tourfietsers en mountainbikes zijn hier vele mogelijkheden.

Het is hier heerlijk wandelen, in de directe omgeving liggen verschillende korte en langere wandelroutes.